Posted on

Kubdari su jautiena receptas

Kubdari – svanų nacionalinis valgis, kažkiek panašus į pyragą ar chačapuri su mėsa. Paplotėliai su mėsa ir prieskoniais ilgai nesugesdavo, pasišildyti juos buvo nesunku – užtekdavo susikurti laužą. Kubdari dažniausiai galima rasti Aukštutinėje ir Žemutinėje Svanetijoje, kitur Gruzijoje sutinkamas labai retai. Būna įvairių formų, dažniausiai pasitaiko apskritos ar pusmėnulio formos.

Kubdari gamybai naudojama mielinė tešla, jautiena ar kiauliena, kuri smulkiai supjaustoma, svogūnai, česnakai, raudonieji ir juodieji pipirai, maltas koriandras, utsho suneli  (prieskonių mišinys), krapų sėklos ir adžika. Įprastai kudari kepami geležinėje krosnelėje. Skanūs ir labai sotūs. Skaniausi ką tik iškepti. Galima valgyti ir šaltus, bet skanesni pašildyti.

Parašykite komentarą